De Spaanse grens

De camping Narbaitz ligt op 8 km van de Spaanse grens.

Vergeet niet dat het Baskische land aan weerskanten van twee landen ligt: het ene deel is gelegen op Franse bodem (= Frans Baskenland of "Iparralde" in het Baskisch) en het andere deel op Spaanse bodem (= Spaans Baskenland of "Hegoalde" in het Baskisch). Tijdens het wandelen, zult u dan ook meestal met een voet in Frankrijk en met een voet in Spanje zijn!

Uw verblijf op de camping Narbaitz kan dus resulteren in een uitje naar het Spaanse Baskenland: hiervoor moet u gewoon de pas van Roncesvalles oversteken, boven Saint Jean Pied de Port of de pas van Ispeguy, boven Saint Etienne de Baigorry, om u onder te dompelen in de Spaanse Baskische cultuur. Andere routes zijn ook mogelijk: de passage door de vallei van de Aldudes is adembenemend!

Ook hiervoor kunt u raad vragen bij het onthaal van camping Narbaitz: Pamplona, ​​Olite, Elizondo, de woestijn van Bardenas... zijn allemaal mogelijke bestemmingen vanaf de camping, en nemen meestal een volledige dag in beslag.

Tot slot heeft u in het grensdorp van Arnéguy, met heel wat winkelcentra, de mogelijkheid om inkopen te doen tegen "aantrekkelijke" prijzen.