• Saint-Jean-Pied-de-Port

Saint-Jean-Pied-de-Port

Camping Narbaitz ligt op 2 km van St Jean Pied de Port, via de D. 933 per auto.

Als u er echter te voet of met de fiets heen wilt, raden wij u aan de D18 weg te nemen, die langs het dorp Ascarat loopt, en waarvan de burg op 700 m van de camping ligt. Reken 3 km tot Saint Jean Pied de Port.
ST Jean Pied de Port is een versterkte stad, waarvan de Citadel van Vauban het bolwerk vormt.

De "oude stad", elk jaar bezocht door duizenden vakantiegangers, is een onmiskenbaar middelpunt van belangstelling voor de liefhebbers van mooie stenen en geschiedenis.

Naast haar historische dimensie, vormt haar natuurlijke positie Saint Jean Pied de Port een bepaalde aantrekkingskracht voor alle soorten vakantiegangers:

- liefhebbers van wandelen en andere "natuuractiviteiten" (raften, speleologie, canyoning, mountainbiken, fietsen op de weg...) zullen onvermijdelijk hun geluk vinden. De stad St Jean Pied de Port is gelegen aan de voet van de Baskische bergen en in het bijzonder de vallei van Iraty.

De vele bergen rond St Jean Pied de Port kunnen worden gedefinieerd als hooglanden, met pieken oplopend tot 1000/1200 m boven de zeespiegel, en blijven dus het grootste deel van het jaar toegankelijk voor alle soorten wandelaars: gevorderd, occasioneel, met de familie... Het is de belangrijkste troef van Saint Jean Pied de Port en haar bergen.

De Gorges de Kakuetta, de Gorges d'Holzarté en zijn beroemde hangbrug, op 1 uur rijden van de camping Narbaitz, maken ook deel uit van de "verplichte tour": beide sites zijn prachtig en de weg ernaartoe is ongeloofelijk!

Aarzel niet om raad te vragen aan het onthaalbureau; naast de natuuractiviteiten georganiseerd op de camping in samenwerking met onze lokale berggidsen, kunnen wij u ook adviseren over routes op maat van uw behoeften (uitlening van wandelgidsen en IGN-kaarten ook mogelijk).


- St Jean Pied de Port is een bekende halte bij de pelgrims van Santiago deCompostela: van maart tot oktober, houden duizenden pelgrims uit 4 continenten, halt in Saint Jean Pied de Port. Uw verblijf biedt een kans om een ​​deel van de weg naar Santiago de Compostela af te leggen: de terugkeer naar de de col de Bentarte in Ibañeta, boven Saint Jean Pied de Port en met uitzicht op het klooster van Roncesvalles, kan aanleiding geven tot een prachtige wandeling, en de zwakke hoogteverschillen maken de uitstap ook geschikt voor het hele gezin.


- De grote Nive (voornaamste waterloop van het Baskische binnenland) ontspringt op 15 km boven St. Jean Pied de Port, doorkruist het hart van de stad en stroomt op 200 meter van de camping Narbaitz, een ideae plek om op forel te vissen.

Van half maart tot half september mengen Fransen en buitenlanders zich met de lokale vissers langs de grote Nive en de vele aangrenzende rivieren (kleine Nives, bergbeekjes...). De aanwezigheid van een "no kill" parcours dicht bij de camping Narbaitz is een onmiskenbare troef.

Net zoals de bergen, zijn de lokale rivieren toegankelijk voor alle amateur forelvissers: liefhebbers en beginners!

Het kleine beekje dat loopt langs de camping Narbaitz is een ideale plek om de activiteit te ontdekken: u zult er riviergronde en witvissen vinden, de forellen zijn gereserveerd voor en door Marcel, 88 jaar oud en de oudste kampeerder op camping Narbaitz!

- Saint Jean Pied de Port, handelsstad en toeristische stad, is omgeven door vele kleine dorpen waarvan de belangrijkste activiteit bestaat uit de landbouw: het fokken van schapen, runderen, varkens en wijnstokken zijn de belangrijkste troeven van de lokale landbouw.

De aanwezigheid van de vele kleine lokale verwerkende bedrijfjes geven u de mogelijkheid om tijdens de wekelijkse markt op maandag en/of rechtstreeks bij de producent, deze lokale rijkdommen te proeven: nogmaals, aarzel niet om raad te vragen aan het onthaal van de camping Narbaitz. We zullen u leiden naar de producenten van wie de kampeerders tot nu toe hebben kunnen genieten van de kwaliteit van hun producten en hun gastvrijheid.